The Energy Investment Allowance

De Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Indien een investering in een energiebesparend bedrijfsmiddel of in duurzame energie onder de Energie-Investeringsaftrek (EIA) valt, betekent dit een win-win voor de ondernemer. Je bespaart hiermee niet alleen energie, maar je hebt ook een fiscaal voordeel. Met deze regeling wordt beoogt energiebesparende investeringen te stimuleren door belastingaftrek aan te bieden. In 2021 bedraagt deze aftrek 45%.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de EIA moet er aan een aantal voorwaarden voldaan zijn. Ten eerste moet het bedrag aan energie-investeringen ten minste €2.500 per bedrijfsmiddel betreffen. Ten tweede mag het bedrijfsmiddelen niet eerder gebruikt zijn. Daarnaast moet er binnen drie maanden na de investering een melding worden gedaan bij de RVO. Ook mag de EIA niet worden gecombineerd met de milieu-investeringsaftrek indien het om hetzelfde investeringsbedrag gaat. Tot slot moet het om een bedrijfsmiddel gaan dat op de zogenoemde Energielijst staat. Deze is te vinden op de website van de RVO. Deze heeft betrekking op de volgende categorieën en voorbeelden:

Wij staan altijd klaar voor onze cliënten

Law & More heeft de beschikking over een toegewijd team van meertalige advocaten

Aanvraag

Een EIA aanvraag kan ten alle tijden worden ingediend bij het RVO. Belangrijk is wel dat dit binnen drie maanden na de investering moet gebeuren om gebruik te kunnen maken van deze regeling. Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd is het aan te raden de ontvangstbevestiging goed te bewaren in uw boekhouding en de EIA aan te geven uw belastingaangifte.

Twijfelt u of uw investering in aanmerking komt voor de EIA? Neem dan contact op met Law & More. Onze advocaten helpen u graag verder!

Wilt u weten wat Law & More als advocatenkantoor voor u kan betekenen?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of ga naar de contact pagina voor meer informatie:

Duurzaamheidsrecht